fredag 10 mars 2017

Sniglarnas vecka

Denna vecka har vi fortsatt med vårt extra fokus på värdegrundsfrågor, Vi ser filmer från UR där de tar upp olika etiska dilemman som vi reflekterar kring. Denna vecka har vi också gjort bilder med bra kompissaker och mindre bra kompissaker.

Barnen fick i veckan göra armband av glasspinnar och dekorera dem med paljetter. Vår tanke är att det ska bli någon form av kompisarmband men vi funderar vidare på hur vi ska använda dessa på bästa sätt.
BloggerImage 
BloggerImage

På vår utedag var vi vid grodsjön och upptäckte och utforskade. Det var is på "sjön" och i översvämningarna. Vi fick leta upp pinnar och stenar och testa isens hållfasthet.
Vi gav oss ut på spännande äventyr i omgivningarna. Barnen upptäckte hur perspektiv fungerar. Uppe på kullen ser till och med vuxna ut som små myror. Vi klättrade över och under trådar och tog oss förbi snår och över stock och sten. Längs vägen hittade vi skräp och skrot som kastats i naturen. Varför gör man så? 
Vi hittade också ben från något djur. Vad var det för djur. Finns det fler ben liggandes? Vad kan ha hänt?
En spännande upptäckardag i skogen.
I övrigt arbetar vi vidare med våra olika projekt och aktiviteter. Dagens siffra, dagens tecken, rörelsestunder, musiksamlingar, sagostunder och dagens värd.


I ateljén med Inga jobbade barnen med former. 
BloggerImage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar