fredag 17 mars 2017

Drakarnas vecka

Veckans aktiviteter som varit har barnen haft stort önskemål om att få vara med på Petras gympa. Det var stort engagemang för barnen och dem följde efter Petras instruktioner. Med igenkännande musik för barnen blev det en härlig tur med “bilen” som tog dem framåt, bakåt, under tunnlar och genom snäva svängar. Bilen fick motorstopp och alla andra bilar fick vänta bakom varandra. Till slut kunde bilarna fortsätta köra igen. Barnen verkade tycka detta var väldigt skoj och efter en stunds rörelse är det ganska skönt med lite avslappning. 


Drakarna har även fått skapa lite i ateljén. Vi testade att måla med trådar. Det blev väldigt olika och härliga färgglada skapelser. Vi testar att skapa med olika verktyg och olika tekniker. Först fick vi välja olika färger och sedan la vi vårt snöre i färgen. Vi placerade snöret på ett papper och vek ihop det. Därefter börjar skapande genom att sakta dra ut snöret från pappret. Barnens reaktion när vi öppnade pappret igen var magiskt. Dem verkade förundras över deras skapelse. 

Utedagen spenderades på en hage vid idrottsplatsen. Där läste vi sagan om Allemansråttan och hans vänner där dem gick in i en kohage och glömde stänga grinden. 
Vi upptäckte även stora stenar mitt i hagen som vi kunde klättra på. Undra hur dem hamnat här? 

Bloggare: Emilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar