fredag 24 mars 2017

Vecka 13
Vårljuset tittade förbi i måndags och hade virvlat ut brev till barnen. I varje brev fanns en kluring för barnen att lösa. För att klara uppdraget var alla tvungna att lösa sin del.
IMG_1152.JPG
Uppdraget bestod i att sortera siffror från 0-20 och sätta in dem i en “bok” i rätt ordning. Givetvis klarade vi uppdraget. Med detta uppdrag introducerade vi också siffrorna på engelska. De flesta barnen visade intresse för att räkna på engelska.
Vi har denna vecka har vi börjat arbeta med barnkonventionen. Vi valde att använda material med kanin och igelkott - boken “Säga sitt”IMG_1206.JPGIMG_8606.JPG

Under rörelseaktiviteter i veckan har vi nu kört samma rörelseprogram ett tag och barnen får alltmer vara delaktiga i att leda delar av passet. Vi väljer att ändra rörelser och träna olika koordinationsövningar till samma musik. Vi upplever att barnen tycker att detta är ett roligt sätt att röra på sig. Vi ser ett större intresse och uthållighet för att röra sig under rörelsepass då vi valt musik som barnen själv väljer att lyssna på om de själv får välja.

Vi uttnyttjade det fina vädret och gjorde en spontan utfärd till Lövestad och besökte skulpturparken och lekplatsen. Vi packade med korv och bröd och grillade. Under utfärden hittade vi flera vårtecken. IMG_8605.JPG

I ateljen med Inga fortsatte påskförberedelser och barnen gjorde påskkycklingar.

IMG_1227.JPG
Bloggare Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar