fredag 7 april 2017

sniglarna vecka 14

Några barn har uttryckt önskemål om att besöka banvallen så i måndags begav vi oss dit för att upptäcka och undersöka. Barnen har också uttryckt att vi borde ha med oss skräpplockare och påsar så vi kan samla skräp när vi är ute på våra utedagar. Därför utrustade vi oss med material för att kunna samla skräp och begav oss iväg. Vi hann inte långt förrän vi fastnade vid byggshopen. Där fångade stora maskiner barnens intresse så efter en enkel omröstning enades vi om att stanna upp och äta frukten medan vi kollade in deras arbete.
När vi sen kom fram till banvallen såg barnen direkt att det låg skräp längs vägen. Vi kom inte långt på banvallen denna gång eftersom barnen hittade massor med skräp som vi var tvungna att samla in.
De enades också om att vi måste gå tillbaka för att samla in mer skräp eftersom att det finns mycket kvar
IMG_8771.JPG
Vi fortsatte på tisdagen med kalvin och kalvins hälsocirkel. Barnen fick också arbeta vidare med kroppen. Vilka olika kroppsdelar har vi? Barnen benämnde och placerade ut dem på vår “person”.
IMG_1298.JPG
Azi och Anna-Bell tog med en film till oss om Leo som åker till Afrika. Vi pratade om skillnader och likheter mellan våra länder och även mellan andra länder de besökt.
IMG_1320.JPG
Vår andra utedag tillbringades på idrottsplatsen. Vi lekte olika lekar där vi tränade turtagande och samarbete. Vi fixade en kluring - att låta en rockring vandra runt i en sluten ring bildad av barnen.
IMG_1316.JPG
Vi blev inbjudna i år igen att få komma och titta på får och lamm hos ett av barnen.
IMG_8814.JPG
Under veckan har vi också arbetat med att göra påsk”pynt” till byalagets påskdekoration här i byn.
Barnen har skapat olika verk som man kommer att kunna se i veckan som kommer.
IMG_8785.JPGIMG_8812.JPG


IMG_8813.JPG

Bloggare Petra Sjögren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar